Sprøytebetong: Tørrdokk Larsnes Mek verksted AS

Larsnes Mek Verksted AS er et anerkjent skipsverft på Sunnmøre. De har gjennomgått en imponerende utvidelse for å inkludere fire store kaier, en moderne tørrdokk og toppmoderne infrastruktur.

time

Tidsrom

sep 2022 - april 2023
Location 2

Sted

Sunnmøre
service

Tjeneste

Sprøytebetong, fjellbolter og injeksjon

Logo-

Om dette prosjektet

 

Om Tørrdokk Larsnes Mek verksted AS

Vi har hatt gleden av å samarbeide med Askjell Våge på prosjektet Tørrdokk for Larsnes Mek Verksted AS. A. Våge AS har vært hovedentreprenør på dette prosjektet, og Nordisk Fjellsikring har vært underentreprenør.

Larsnes Mek Verksted er et imponerende skipsverft lokalisert på Sunnmøre-kysten. De har en imponerende historie med å levere nybygde båter til laksetransport og fiskeflåten, og har et godt rykte for skipsreparasjon. Dette samarbeidet har vært en reise som har transformert deres infrastruktur og kapasitet betydelig.

Tidligere disponerte Larsnes Mek Verksted AS en utrustningskai og et båtslipp. Imidlertid, etter den vellykkede utbyggingen som vi har hatt gleden av å være en del av, har selskapet nå hele fire store kaier som gir rom for økt aktivitet.

Den nye, overbygde tørrdokken og den toppmoderne sveise- og utrustningshallen representerer en betydelig oppgradering av fasilitetene. Disse moderne strukturene gir ikke bare et trygt arbeidsmiljø for de ansatte, men muliggjør også rask og effektiv behandling av skip for reparasjon og vedlikehold.

I tillegg til dette har vårt samarbeid også omfattet utviklingen av et omfattende utendørsområde, som fungerer som et lager og et logisk knutepunkt. Denne ekstra plassen har økt selskapets evne til å håndtere materialer og komponenter, noe som har resultert i mer smidige operasjoner.

En av de mest imponerende funksjonene i dette prosjektet er den innovative tørrdokken, som er spesialdesignet for rask tømming og fylling. Dette har bidratt til å minimere nedetiden til skipene under vedlikehold, og dermed maksimere effektiviteten.

Vi er stolte av å ha bidratt til transformasjonen med ny tørrdokk for Larsnes Mek Verksted AS. Vi er også meget fornøyde med vårt samarbeid med A. Våge AS, som har vært hovedentreprenør for dette prosjektet.

Om Tørrdokk Larsnes Mek verksted AS; Larsnes Mek Verksted AS er et skipsverft på Sunnmøre som blant annet leverer nybygde båter til...

Generelt om prosjektet

I prosjektet Tørrdokk for Larsnes Mek Verksted AS var oppgavene omfattende og varierte. Dette inkluderte utgravingen av en imponerende tørrdokk med målene 130 x 24 x 12 meter, sammen med en kanal i fjellet for å gi tilgang til dokkporten.

Innenfor dokken ble det skapt et innvendig «kaiareal» på omtrent 2000 kvadratmeter. Totalt sett involverte dette prosjektet omtrent 100 000 kubikkmeter sprengt volum og omtrent 12 000 kubikkmeter betongvolum, inkludert sprøytebetong.

Kommentar om vår utførelse av arbeidet

«Vi ønsker å uttrykke vår tilfredshet med Nordisk Fjellsikring for deres fremragende arbeid i forbindelse med prosjektet Tørrdokk Larsnes Mek Verksted AS for A. Våge AS.

Vi etablerte en positiv arbeidsrelasjon med prosjektleder Ole André Holt Utheim fra begynnelsen. Sammen identifiserte vi effektive løsninger som tilfredsstilte våre behov, og dette dannet grunnlaget for en smidig og produktiv gjennomføring av prosjektet.

Vi sto overfor utfordringer som krevde rask handling, inkludert utfordrende fjellforhold og stramme tidsfrister. Nordisk Fjellsikring mobiliserte raskt nødvendige ressurser og gjennomførte fjellsikringsarbeidet i godt koordinerte faser, noe som opprettholdt kontinuerlig fremdrift i utgravingen av tørrdokken til tross for de utfordrende forholdene.

Etter utgravingen utførte Nordisk Fjellsikring etterinjisering av fjellet for å stoppe vanninntrengning. Til slutt sikret de fjellmassene ved å påføre sprøytebetong, en avgjørende del av prosessen for å sikre dokken på lang sikt. Byggherren er svært tilfreds med den gjennomførte arbeidsinnsatsen.»

Trenger du bistand?

Vi utfører små og store oppdrag for privatpersoner, statlige og kommunale kunder og næringslivet i hele Norge.

Hvis du har behov for fjellsikringstjenester, ta kontakt. Vi er klare til å hjelpe deg med å finne de beste løsningene!

"I samarbeid med Nordisk Fjellsikring har vi oppnådd enestående resultater ved å overvinne utfordrende fjellforhold og stramme tidsfrister."

A Våge

Askjell Våge

A. Våge AS

Kontakt oss

Behov for fjellsikring?

Hvis du har behov for fjellsikringstjenester, ta kontakt. Vi er klare til å hjelpe deg med å finne de beste løsningene.

relevante prosjekter

Utforsk vår portefølje